Alltid på väg - Always on the move

Som att resa i ”Sound of Music”

Vi har på grund av ett par svidande böter med mera, svurit en del över Österrike. Efter dagens tripp utan betalvägar är vi lite positivare…

Har inte sett filmen, men väl bilder och småsnuttar. Och med blå himmel och stekande sol som kuliss, kändes det lite som att resa omkring i filmen ”Sound of Music”.

Vyerna känns igen – och tyvärr även de politiska inslagen. Filmens handling tilldrog sig i skuggan av Nazitysklands annektering av Österrike på 30-talet, och dagens politiska ledare i landskapet Kärnten har alla på senare år varit högerpopulister, däribland Jörg Heider.

Men, vi körde ner från berget och sjön Lagodel Predil i Italien och in i Österrike efter att ha beordrat gps:en att undvika alla vägar som var avgiftsbelagda.

Den, gps:en, förde oss från gränsstaden Arnoldstein genom Gaildalen västerut. Vid Kötschach styrde vi norrut och uppåt. Klättrade över ett pass på 982 meters höjd och sedan ner igen till Oberdrau-dalen.

Nästan framme i Lienz svängde vi åter norrut på väg nr 107 och till ännu högre höjder: Iselbergpass 1204 möh där inga husvagnar är tillåtna.

Målet för dagen var planerat till Heiligenblut am Grossglockner, 1288 möh i nationalparken Hohe Tauern som är en del av österrikarnas stolthet.

Men, det blir inte alltid som man planerat… och till det återkommer vi!

Kategorier: Kroatien 2017

En riktig höjdarresa… » « Sex länder på 21 mil

4 Kommentarer

 1. Agneta Croneld

  31 maj, 2017 — 19:03

  Jag tycker alltid om att läsa här och följa era äventyr! Nu är jag rädd att jag ska missa det du inte berättade…
  Härligt landskap som pyntas med er fina hund. Den bilden är suverän!
  Ha det!
  Agneta

 2. Birgitta Egemar

  31 maj, 2017 — 09:12

  Hej, vilka fantastiska bilder! Ha en fortsatt fin resa. Det skulle vara roligt om vi kunde få till en träff i sommar. Här har det varit kanonväder, men nu har vi fått efterlängtat regn. Kram Birgitta

  • Peter Krejci

   31 maj, 2017 — 18:13

   Tacjkar och bockar! Därefter blev det ännu mera fantastiskt på Grossglocknervägen. Och oväder med störtregn och åskknallar i sex timmar är också avklarat. Nu, sista kvällen i Berchtesgaden, lyser åter solen ;-))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Copyright © 2018 Alltid på väg – Always on the move

Tema av Anders NorenUpp ↑