Alltid på väg - Always on the move

En ölrik nationalpark

Det finns 8 nationalparker i Kroatien. Vi besökte Krka och dess berömda och fantastiska vattenfall. Efter detta inslag kommer parken också att vara känd för sin fantastiska ölreklam!

Starten gjordes i Skradin, som låg nära motorvägen A1. Välkomnandet började bra med Happy hour i hamnbaren, men blev lite sämre på morgonen 6.30 då ägaren till den parkering vi stod på, hade vaknat till liv. Han valde att med hjälp av en grästrimmer beskjuta vår husbil med småsten!

Efter några hårda ord kunde vi dock stanna kvar och genomföra besöket i nationalparken med hjälp av båttur och fotvandring. Och ibland säger bilder mer än ord – så var så goda:

För den som vill veta mera: Nationalparken Krka ligger i Dalmatien. Ett otroligt fint område som sträcker sig från Sibenik och sju mil norrut i landet. Med sina många små vattenfall och lummigt gröna natur är Krka en av de vackraste parkerna. Det är tillåtet att bada så missa inte upplevelsen att ta ett dopp i de skummande vattenfallen. Mer svalkande och nära naturen kan du inte komma. Man kan välja att promenera runt på de fina stråken eller åka med båt eller bil genom nationalparken. På en ö mitt i flodsystemet ligger ett gammalt kloster.

Måste dock avsluta med en bild UTAN ölreklam…

Kategorier: Kroatien 2017

Rysk bunker eller en förälskelse? » « The long and winding road

1 Kommentar

  1. Gisela und Peter

    20 maj, 2017 — 19:43

    Wir waren ja in diesem Jahr nicht an der Krka, aber wenn wir die Fotos sehen… Und dass es jetzt zum Baden überall ein Bier gibt ??
    Genießt Kroatien, wir haben es in den Jahren 1982-1985 gemacht!
    Liebe sonnige Grüße aus Greece schicken Peter und Gisela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Copyright © 2018 Alltid på väg – Always on the move

Tema av Anders NorenUpp ↑