Alltid på väg - Always on the move

Är Dubrovnik värd 318 mils resa?

Dubrovnik ligger 318 mil från Örebro, åtminstone vår väg. Det tog oss dryga två veckor att komma hit – och det var det värt. Åtminstone om vi räknar in alla upplevelser längs vägen.

Om Adriatiska havets pärla, Kroatiens Venedig, den tidigare aristokratiska republiken, den en gång egna ön och den på 600-talet grundade tillflyktsorten finns mycket att läsa på egen hand.

Själv noterar jag bara två saker: de första flyktingarna kallade holmen för Laus som på italienska blev Ragusa – och därmed har jag varit i två Ragusa. Det ännu existerande ligger på södra Sicilien. Den andra noteringen har jag stulit: stadens dåtida köpmän som for både till Indien och Amerika kan inte ha tjänat hälften av vad köpmännen i dag tjänar på turismen. Vi var här under ”lågsäsong” – och det var tillräckligt trångt.

Extra tips: luncha på ekivoka höjdarkrogen Lady Pi-Pi!

Lady Pi-Pi själv… Vid nederbörd blir hon del av en fontän…

Den färska fisken var underbart god!

Kanske lite dyrare, men utsikten är värd priset.

Kategorier: Kroatien 2017

Mörka minnen mitt i solskenet » « Tre pärlor i Dalmatien

2 Kommentarer

  1. Birgitta Sjöqvist

    19 maj, 2017 — 09:11

    Peter det är helt fantastiskt att läsa om er resa och alla fina bilder. Så proffsigt. Vi åker till Kroatien lördag 20/5 så har fått många fina tips. Jag är ju kompis och granne med Maja, så det har varit att roligt att följa er resa. Skulle vilja lära mig hur man gör, måste kanske ha en egen hemsida.
    Gamla stan i ZADAR norrut är en mkt mindre stad, men så mysig, tips på hemvägen. Att lyssna till vattenorgeln i gamla stan är fantastisk
    God tur på resan hemåt. Kram till Maja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2018 Alltid på väg – Always on the move

Tema av Anders NorenUpp ↑