En liten checklista för den som inte vill bli sur i onödan:

1. Finns det toapapper? Kollas innan du sätter dig ner.

2. Går det att betala med kort?

3. Vad betyder det som står på menyn?

4. Är det man eller kvinna som skrivit den gulliga reseguiden i den stora svenska tidningen?

Vår andra kontakt (efter morgonens härliga ölstund på stort soligt torg) med belgisk matkultur blev inte bra. Vi hade inte alls samma smak för någonting som reseguidens författarinna. Hon kanske förstod vad hon beställde och var nöjd med det. Men det var inte jag!

Trodde med tanke på priset att vi beställt en rejäl lunch men det bidde bara en macka och knappt det:

En toast till mig och två rejäla limpskivor med korv till Lisa... Dert var tur att det gick att komplettera med öl och genever, vi befann oss trots allt i ett av Belgiens äldsta geneverhus.

En toast till mig och två rejäla limpskivor med korv till Lisa… Det var tur att det gick att komplettera med öl och genever, vi befann oss trots allt i ett av Belgiens äldsta geneverhus.

Framåt kvällningen var det dags för middag – och då tordes jag inte chansa längre. En pizza är en pizza i hela världen! Och nu tror jag inte längre att de bästa pizzorna bakas i Sverige:

En calzone kan vara god, men denna belgiska sak var underbar och stor...

En calzone kan vara god, men denna belgiska sak var underbar och stor…